Статии от Електротехник - София

Print

imag0107

Компанията HHOHHU са разработили уникална домашна отоплителна система, която използва водата като гориво. Устройството използва 450W електричество, което чрез електролиза разцепва водната молекула на кислород и водород, който при изгаряне затопля площ от над 90 кв. м.

 

За момента отоплителното тяло не е продукт на пазара, но това не го прави напълно недостъпно. От компанията са предпочели да разпространят KnowHow-уто си под полу open source модел, като продават плановете за конструиране, а не готовият продукт. Те също продават и някои от по-шантавите части, които са трудни за набавяне или изработка. По този начин всеки с желание и над средните технически познания може да го построи сам, с конвенционални и лесно достъпни материали. Частите струват около $600 (в САЩ) и цялата инвестиция се изплаща само за няколко месеца.

hhohhu_woodpecker_heater1_250

Сърцето на устройството е клетката, в която се извършва самата електролиза. Тя произвежда над 2л. газ/мин. при потребление от 12V, 12.5 ампера. Друг ключов елемент е топлоотвода, който се състои от няколко медни тръби (на снимката по-горе), които извеждат топлината от водородният пламък. По данни от HHOHHU устройството е напълно надеждно, тъй като произведеният водород се изгаря в момента на произвеждането му, като по този начин не избягва нуждата от съхраняване.

9793797_bg1

За момента са продадени стотици планове като няколко човека успешно са построили устройството. Въпреки това, този проект едва ли е за начинаещите.

За повече информация слушайте интервюто на Sterling Alan по FreeEnergyNow.

http://www.youtube.com/watch?v=t8igW-cxnDw&;feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=WcsyO6HSzEc&;feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=CkwrmKN1GE8&;feature=player_embedded

По информация от: PESWiki.com

http://www.peswiki.com/index.php/OS:HHOHHU_--_Hydroxy_Home_Heating_Unit

Copyright 2011. Free joomla templates |photoshop brushes