Статии от Електротехник - София

Print

Устройство зарежда батерии с енергия от вакума

May 1, 2008

David_Bowling_charger_side1_crop_300

Дейвид Боулинг е създал устройство, което може да зарежда непрекъснато батерии като енергията която произвежда е с пъти по-голяма от тази необходима за работата му. Дейвид е използвал устройството за да захранва ел. мотор, малки електроуреди и батерии. Той казва че с увеличаване на товара върху мотора се увеличава и енергията на изхода.

Според някои предположения, устройството използва енергията на нулевата точка (или лъчиста енергия) подобно на известният откривател Никола Тесла.

 

Дейвид все още не е разкрил схематичните планове тъй като е подал заявка за патент, но казва че ще се опита в най-скоро време да разпространи информация в Интернет, която ще помогне на всеки да сглоби подобно устройство в дома си. Той казва че изобретението съдържа единствено батерии, мотор, жици и превключватели. Частите за малък демонстрационен модел струват под $10, а за по-големият 12-волтов вариант по $200.

Дейвид е направил редица тестове през последните две седмици и смята че устройството извлича много повече енергия отколкото е необходима за работата му (КПД>1). Използвайки само 3 батерии (2 задвижват мотора, 1 на изхода) той постигнал общо 60 часа работа, като в същото време е включил дрелка, ел. крушка и др. уреди, докато всяка от батериите се изчерпва напълно след 5 часа. Той твърди че е възможно устройството да работи непрекъснато чрез зареждане на изтощените батерии със заредените.

David_Bowling_charger_side2_600

Източник: PESWiki

Copyright 2011. Free joomla templates |photoshop brushes